20 km door Brussel 29 mei 2016

Ook dit jaar stonden verschillende brokkenlopers aan de start van de 20km door Brussel. Met 40.000 deelnemers is het – net als de Ten Miles – een loopwedstrijd die het slachtoffer is geworden van zijn eigen succes.Dat heeft ook veel te maken met de steeds toenemende participatie van bedrijven, al dan niet voor een goed doel. Goede doelen, daar puilt de wedstrijd van uit, je krijgt haast je geloof in de mensheid terug.

Er is ook jammer genoeg een beetje teveel mensheid op de 20 km. Pakken en pakken lopers en familie en toeschouwers enz…, waardoor het moeilijk is om je startbox tijdig te bereiken. Na het starten is het al dadelijk even terug stoppen en wandelen omdat al die massa lopers niet vlot uit het Jubelpark geraakt. De eerste km bots je wel eens tegen een voet of een elleboog of vloek je inwendig tegen die lopers die per se vooraan moesten gaan staan om aan een amechtig tempo te vertrekken.

We vertrokken met regendreiging, maar eigenlijk bleef het onderweg droog en was het eigenlijk zelfs een beetje zwoel. Maar je hoort ons niet klagen, het was veel gemakkelijker lopen dan de zonovergoten edities met meer dan 20 graden.

De variante op het parcours (in het begin langs de Belliardstraat ipv langs de Wetstraat) viel nog mee, al vraag ik me af of er na ons toch geen files zijn ontstaan aan de rotonde op het Schumanplein bij het afslaan naar de Belliardstraat. De tweede variante dit jaar was dat we langs in plaats van door de eerste tunnel in de Louizalaan liepen. Voor het overige was het een dikke déjà vu. Ik had ook de indruk dat er meer andersvalide deelnemers waren met begeleiders in vergelijking met de vorige editie. Het zorg wel voor meer sfeer en aanmoedigingen onderweg, maar het stremt wel een beetje het vlotte verloop van de wedstrijd. Me dunkt dat de organisatie hier toch wel een maximum zal moeten hanteren.

OK, nu de resultaten. Onze Kevin en onze Bart hebben een geweldig resultaat neergepoot. De rest van de brokkenlopers volgden op eerbiedwaardige afstand, zoals blijkt uit het volgende overzicht:

Kevin 1u12’25” (77e plaats!)
Bart 1u13’01” (90e plaats!)
Davy 1u22’32”
Jeroen 1u25’05”
Dirk 1u29’35”
Ben 1u35’03” (na botsing met schaafwondschade)
Werner 1u46’04” (in joggingmodus)

We noteren ook de mooie tijden van onze raspaardjes Gerd Devos (1u08’50”, 22e plaats), Pascal Kaers (1u09’58”) en Eva Galle (1u16’36” en een knappe derde plaats bij de vrouwen). Voorts ook nog prima resultaten van Tom B (1u17’40”), Peter R (1u22’18”) en Marijke (1u23’40”).

Als ik iemand vergeten ben, trek aan mijn mouw en ik vul aan!

Advertenties

6 gedachten over “20 km door Brussel 29 mei 2016

  1. Had ook meegelopen, beetje te ver in de box gezet bij de start waardoor het de eerste 2 km serieus zigzaggen tussen de verschillende lopers was. Vanaf km 5 ben ik Bart tegengekomen waarmee ik dan tot +- km 19 samen heb gelopen. Daarna had hij iets meer reserve over. Uiteindelijk geëindigd met 1:12:25 en een 77ste plaatst.

  2. Bedankt, Dirk en Kevin. Sorry Kevin, ik wist dat je ook meedeed maar er waren nogal veel Kevinnen om een gokje te wagen. Ik heb je nu betrokken in de hulde 😉

  3. In de mensenmassa maar een aantal kunnen spotten en aanmoedigen. Maar blijkbaar was dat niet nodig, want fantastische tijden. Proficiat!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s