Brokkenlopers kraken 21K-grens in de aflossingsuurloop

Vorig jaar kraakten de brokkenlopers voor het eerst het wereldrecord uurloop van Gaston Roelants, gelopen op een memorabele meeting in Brussel op 20 september 1972 (20.784 meter). Nu ja, kraken is een misplaatste term wanneer je met acht lopers in estafette doet wat Gaston in z’n uppie deed. Vorig jaar strandden we dus op 20.953 meter, en daar waren we – terecht – heel fier op. Bijna 21 km/u zes à zeven keer achter elkaar in een uur tijd, het is geen akkefietje.

Zoals gebruikelijk kampten we ook dit jaar met enkele afzeggingen, maar het team dat dit jaar in het veld trad mocht weer gezien worden. De moedige Bart opende de debatten in de verschroeiende eerste ronde, gevolgd door Pieter, Yves, Jemal, Simon, Gerd, Stijn en Jean-Paul. Dat achttal reeg de rondjes aan elkaar en eerlijk gezegd hadden we geen idee wat we mochten verwachten, maar zeker in vergelijking met de vorige jaren bleven de tussentijden behoorlijk constant. Dat resulteerde in een eindafstand van 21.095 meter, waarmee we de tweede plaats pakken achter – opnieuw – de jonge zwarte beesten van Bart en Guy. Hoe een voormalige brokkenloper het met zijn geweten in overeenstemming kan brengen om zijn discipelen sneller te laten lopen dan de brokkenlopers laten we hier even in het midden.

Dit fraaie resultaat is ook mogelijk gemaakt door de morele bijstand van Lucas, de vader van Bart, die foto’s heeft genomen (zie hieronder en zie ook hier voor meer foto’s), van Davy, die vlijtig tussentijden registreerde en van Dirk (met zijn dochter).

In de marge liepen Werner, Steve en Jeroen ook nog mee met een groepje van lopers van de groep van Miel, dat 17.492 m realiseerde.

Feit is dat de vraag die niemand durfde stellen (gaan we het resultaat van 2015 wel kunnen verbeteren?) met een verpletterend ja van meer dan 100 meter voorsprong is beantwoord. De tweede keer boven het record van Gaston. En nu zitten we dus boven de 21K-grens, met de vraag welke doelstelling er voor volgend jaar geldt. Maar dat is een vraag voor volgend jaar.

 

Foto’s van Lucas Geldof. Voor meer foto’s, zie hier.

dcla-07102016-8

Het heroïsche team met captain JP, hier wel zonder Simon en met Jeroen

dcla-07102016-10

Steve en Werner aan het wisselen

dcla-07102016-29

Simon en Gerd aan het wisselen

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s