Marathon Lier 26 maart 2017 (VK en PK marathon)

We gaan niet teveel woorden besteden aan de inleiding. Bart G. vertelt hoe een alternatieve lange duurloop ontspoort tot een dik vet marathon-PR, een eerste plaats in het actieve-brokkenlopersmarathonklassement en een derde plaats op het VK/PK marathon in Lier. Enkel een ontbrekende VAL-licentie onthield hem van podiumplaatsen op het VK en PK, maar dat mag de pret niet bederven, evenmin als de verwachtingen voor de volgende marathon… Hier is zijn verhaal.

Zondag 26/03/2017, met nog 7 weken voor de marathon van Riga in Letland voorziet mijn planning een 33 km in marathontempo. Een lange eenzame en vervelende afstand in de Meerdaalse bossen en omgeving van Heverlee. Deelnemen aan de marathon in Lier, met het doel na 33 km rustig uit te lopen tot de aankomst, is een beter alternatief.

AC Lyra organiseerde voor de derde maal de Memorial Jef Breugelmans, het Vlaams en Provinciaal Marathonkampioenschap.

bart1

foto: AC Lyra

Op de Grote Markt van Lier sluit ik mij bij de groep aan met een pacer en een ballon waarop 2:45 eindtijd is geschreven, wat ook mijn streefdoel is. Onder een stralende voorjaarszonnetje en bij zo’n 8 à 9 graden vertrokken zo’n 350 marathonlopers om 10.00 uur stipt. Bij de opzwepende tonen van de DJ’s op de Markt en het djembé ensemble aan de Molbrug, en was er van start tot de aankomst in het Netestadion een gezellige sfeer met veel belangstelling langs de omloop. Meteen in het goede ritme is het voor mij drie ronden volgen en genieten langs de mooiste plaatsen van Lier.

bart2

foto: AC Lyra – Peter Wagemans

Na 16 km in de groep achter de pacer, besloot ik sneller te lopen om de conditie te testen. Enkel twee lopers waren ver voorop. Het ging uitstekend en ik voelde me nog goed. Bij het ingaan van de laatste ronde en nog 13 km, liep ik op de derde plaats.

Van langzamer lopen is nu geen sprake meer. Doorlopen tot het einde, maar bij km 35 kom ik de man met de hamer tegen en heb ik moeite het tempo aan te houden. Met de Netestadion in zicht zijn de laatste 2 km toch een strijd tot de laatste stappen bij de aankomstlijn. Eindtijd: 2:40’15’’ en derde plaats!

bart3

foto Lier in Beeld – fotografen MSL-SDW

De marathon werd gewonnen door Bart Verschoren, Kevin Kennis (2de). Bij de dames won Lyra-atlete Els Rens in 2:45’37’’ en voor de 4de maal Vlaams marathonkampioen.

Hierbij dank ik de vele brokkenlopers voor hun raad, en in het bijzonder onze trainer Jeroen.

Advertenties

5 gedachten over “Marathon Lier 26 maart 2017 (VK en PK marathon)

  1. Bart, nogmaals proficiat met het fantastische resultaat en de zéér goede tempoverdeling! Als je op een uit de hand gelopen training al dit resultaat kan neerzetten, ben ik benieuwd wat je uit de mouw gaat schudden in Riga …

  2. Een fantastische prestatie, Bart. De lat wordt hoog gelegd voor de jonge garde 😉
    Ik kijk uit naar het vervolg!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s