Praktisch

Zoals de meeste loopgroepen richten we ons op een bepaald segment van de hardloperspopulatie, in ons geval hardlopers die op de halve marathon tussen 1u15′ en 1u30′ lopen. We zijn overwegend afstandlopers. De meesten onder ons vinden hun plezier vooral in (halve) marathons, maar we willen ook wel eens snoepen van veldlopen, langere afstanden op de baan, trailruns en kortere wegwedstrijden. Maar de afstand overweegt toch wel; we zijn zeker geen sprinters.

De brokkenlopers trainen elke woensdag en vrijdag van 18u tot 19.30u in de Atletiekarena Gaston Roelants (thuisbasis van DCLA – Dieststesteenweg 272 in Kessel-Lo). We trainen het hele jaar door, ook tijdens vakanties. We verzamelen vanaf 18u en om 18.15u stipt zijn we weg.

Op woensdag gaan we eerst een vijftal km inlopen voor de intervaltraining; tijdens het zomeruur in het provinciaal domein, tijdens het winteruur langs de straten (het “kastaarrondje”). Tijdens het zomeruur wordt er meestal in het provinciaal domein en soms op de atletiekpiste gelopen. Tijdens het winteruur beperken we ons tot de piste als die tenminste sneeuw- en ijsvrij is. Als we op de piste lopen, beginnen we doorgaans tegen 18u45 aan de intervallen. Intervallen zijn aan de langere kant (doorgaans 600m of langer). De variatie zit in de duur, het tempo en de recuperatiestukken. Op deze blog vind je in de categorie “Trainingen” alle intervaltrainingen die we al hebben gelopen; dat zou je een goed idee moeten geven van wat we doen.

Op vrijdag staat een stevige duurloop op het programma. We vertrekken opnieuw om 18.15u stipt voor een trek van 15, soms wat meer kilometers door Kessel-Lo en naburige (deel)gemeenten. We willen graag wat tempoversnellingen en heuvelwerk in onze duurloop opnemen. Het gemiddeld tempo ligt tussen 13 en 14 km/u, maar er vormen zich vrij snel kleine groepjes met elk hun eigen tempo dat kan variëren tussen een goede 12 km/u en een goede 15 km/u. In de winter volgen we doorgaans een vast parcours naar hoog-Linden en terug (ongeveer 15 km); in de zomer maken we excursies naar Linden, Heverlee, Pellenberg, Lubbeek, Wilsele, enzovoort, tussen 15 en 20 km.

Wie ons wil vervoegen, is welkom. Je kan op de aangegeven starturen komen en ons aanspreken en meelopen.Je kan ook op voorhand afspreken met Jeroen Van Nieuwenhove via mail. Je kan het best op woensdag komen, omdat we dan beter kunnen inschatten welk tempogroepje bij je past. Wie na enkele weken uitproberen beslist ons definitief te vervoegen, moet zich wel aansluiten bij DCLA, al was het maar om verzekerd te zijn voor ongevallen tijdens de training. Er zijn ook andere groepen met een rustiger tempo waar we je naar kunnen doorverwijzen als de hierboven aangegeven tempo’s wat te strak lijken.

Advertenties